OLA NARR STUDIO

MUSIC / SOUND DESIGN

(placeholder)
(placeholder)

to honette menn

Historien bak "To Honette Menn" startet så langt tilbake som i 1962.

Da satt Svein utenfor kafeen på Håøya og spilte Shadows-musikk

sammen med 2 gitarkamerater.


Tommy var på week-end –tur med Valle ungdomsklubb, hvor også Tom Karlsen var deltager.


Musikken gjorde såpass inntrykk på Tommy at han etter hvert fikk mast seg til en Levin Juniorgitar. I løpet av høsten-62 og våren-63 hadde han fullført 2 gitarkurs og startet  sitt første band –“The Mockingbirds” m/Rigmor Wahler som bl.a. vant talentjakten 64-65. Våren-65 var det imidlertid slutt på karrieren i

“The Mockingbirds”.  


“The Bats”, som var Sveins nye band sammen med bl.a.Tom Karlsen, hadde blitt Oslo-mestere i rock på Bygdøy Sjøbad, men ble henvist til andreplass fordi Svein hadde tygd tyggegummi på scenen.

De trengte en gitarist, og inviterte Tommy, noe han takket ja til. Etter hvert utvidet "The Bats" mannskapet. Earl Wilson overtok vokal-rollen. Han hadde med seg Rhythm and Blues-repertoar fra Statene. Navnet ble endret til Little Earl and

“The Sapphires”.


Dette ble et av de første band i Europa med “Rhythm and Blues”-repertoar og blåserekke. De spilte inn 3 egne plater, samt en plate med "Three Hits" og Wenche Myhres debutplate på engelsk; Stevie Wonders Love-A-Go-Go.


Plateselskapet, Polydor, mente bandet var bra nok til å introdusere

“Rhythm and Blues” for det tyske publikummet, noe som resulterte i en turne i Tyskland i 1967. Bandet ble oppløst etter turneen og alle musikerne gikk hver til sitt og fortsatte i nye prosjekter.


Svein og Tommy møttes flere ganger opp gjennom årene. I 2008 møttes de ved en tilfeldighet på Grønland i Oslo og et par år senere startet samarbeidet som i dag har blitt til “To Honette Menn”Hvis du lurer på hvor idéen til navnet "To Honette Menn" kommer fra kan du lese historien under:


OLA NARR - er en underlig en, navn på en kolle i Oslo og gatestubb samme sted - men det egentlige opphavet til disse, den sanne og virkelige Ola Narr - ham hilser vi på nå: Født i Gol i Hallingdal i 1803 - navn: - Ole Arnesen. Ganske nykonfirmert reiste han inn til Christiania, denne larmende storbyen langt bortenfor dalens stillhet og ro - og her inne fikk han arbeid som løpergutt hos den siste svenske stattholderen i Norge, grev von Platen. Dette var et svært krevende arbeid som også forlangte at han skulle kle seg deretter - i silkebukser og med skinnende sko - og det fortelles at han også bar sitt velpolerte festantrekk med seg ut i byen kveldstid - da vandret han på dans til "Rasmussalen" eller "Grues sal" - og man kan tenke seg at folk der inne sperret øynene opp da denne fremmede fjellblomst fra dalen skred inn, dandy-kledd og duftende som en fransk greve.


Ikke lenge etter dukket navnet Ola Narr opp, et klengenavn som festet seg og siden fulgte ham livet ut - selv etter at von Platen tok sin grevinne med seg og reiste tilbake til Sverige - Ola ble stadig hetende Narr.


Løpergutten og kammertjeneren begynte nå som høker, derefter kastet han seg ut i bevertningslivet, han ble restauratør! På gaten utenfor, i det dunkle (eller mindre dunkle) ettermiddagslyset hengte han opp et skilt hvor de gående selv kunne lese hvem som var velkomne og hvem ikke: "Kun for honette Folk" sto det - og så visste man det.


Les mer om Ola Narr og hans historie her:
©  Ola Narr Studio

(placeholder)

"Natt over Oslo" lansert 12.juni, 2015

På Apple Music

Ny singel!

Lansering 22 Mars 2019

"Konfus Blues" lansert 14 Februar 2018